Vakantiehuis direct aan het Veluwemeer
   STRANDHUIS HULST 28       Watersport en natuur 

Het Park Bad Hoophuizen ligt direct aan het Veluwemeer en heel centraal in het natuurgebied de Veluwe tussen Harderwijk en Nunspeet, waar u prachtige wandelingen en fietstochten kunt maken. Vanaf DroomPark Bad Hoophuizen kunt u de Hanzestadjes Harderwijk en Elburg bezoeken  met de gezellige binnenstad vol historie, sfeervolle pleinen, terrassen en sterrenrestaurants. Nunspeet heeft een mooi centrum met alle winkels om een aangenaam verblijf te hebben op het park. Als u van pretparken houdt dan kunt u Het Dolfinarium in Harderwijk of Walibi in Biddinghuizen bezoeken.

Voor FIETSROUTES in de buurt klikt u op de onderstaande site en kiest u Hulshorst als startpunt.

http://www.fietseropuit.in/fietsroutes_veluwe/   

Verkort Rondje Veluwemeer

Een fietstocht om het hele Veluwemeer is soms wat te veel van het goede. Begrijpelijk, want veertig kilometer is een behoorlijke afstand. Daarom vaart vanaf april tot eind september tussen Nunspeet en Biddinghuizen het Veluwerandveer. Opstap op slechts 2 km vanaf het park.   

Wandelroutes grenzend aan Bad Hoophuizen.

Wandelroute in het naast het park gelegen natuurgebied Veluwemeerkust, aan de noordoostkant van Harderwijk  tussen Hierden en Hulshorst. De Veluwemeerkust is een gevarieerd gebied. Hier, rond de monding van de Hierdense beek, liggen bloemrijke vochtige weidegronden en bos. Water, ruisende rietpluimen, vochtige weidegronden met heel veel mooie bloemen en bos, dat vind je in de Veluwemeerkust. Het gebied is niet voor niets ook het startpunt van een lange wandeling door de hele provincie!  

http://wandelnet.nl/sites/wandelnet.nl/files/filemanager/Themapagina/DDG.WANDELROUTE_kaart_R1.pdf  

https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/veluwemeerkust  

Als u bovenstaande route neemt komt u ook langs kasteel Essenburgh op ca 3 km lopen.  

Veluwemeer.   

Het Veluwemeer (vroeger onderdeel van de zuiderzee en IJsselmeer)  is ten dele vrij ondiep zodat grote groepen watervogels hier frequent foerageren.  Op onderstaande link ziet u welke vogels er te zien zijn.  

https://www.vogelbescherming.nl/ontdek-vogels/kennis-over-vogels/vogelgids

 

 

 

 

 

 

 

 Met de boot kunt u een bezoek brengen aan de vele eilandjes in het meer of de vele haventjes op het oude of nieuwe land.