Er is van alles te doen in de omgeving van het vakantiepark. Het Park Bad Hoophuizen ligt direct aan het Veluwemeer en heel centraal in het natuurgebied de Veluwe tussen Harderwijk en Nunspeet, waar u prachtige wandelingen en fietstochten kunt maken. Vanaf DroomPark Bad Hoophuizen kunt u de Hanzestadjes Harderwijk en Elburg bezoeken met de gezellige binnenstad vol historie, sfeervolle pleinen, terrassen en sterrenrestaurants. Nunspeet heeft een mooi centrum met alle winkels om een aangenaam verblijf te hebben op het park. Als u van pretparken houdt dan kunt u Het Dolfinarium in Harderwijk of Walibi in Biddinghuizen bezoeken.


Er zijn prachtige fietsroutes in de omgeving. Een aanrader is de tocht om het hele Veluwemeer. Dit is een rondje van ongeveer 40 kilometer. Met het Veluwerandveer kunt u tussen Nunspeet en Biddinghuizen het meer oversteken. De opstap voor deze veerdienst is op slechts twee kilometer van het park. De veerdienst vaart vanaf april tot eind september.   

   

U vindt ook prachtige wandelroutes grenzend aan Bad Hoophuizen, zoals in het natuurgebied Veluwemeerkust dat naast het park ligt. Dit is aan de noordoostkant van Harderwijk, tussen Hierden en Hulshorst. De Veluwemeerkust is een gevarieerd gebied en absoluut de moeite waard om te verkennen. Hier, rond de monding van de Hierdense beek, liggen bloemrijke vochtige weidegronden en bos. Water, ruisende rietpluimen, vochtige weidegronden met heel veel mooie bloemen en bos, dat vind je in de Veluwemeerkust. Het gebied is niet voor niets ook het startpunt van een lange wandeling door de hele provincie! U vindt in dit mooie gebied ook kasteel Essenburgh, op ongeveer drie kilometer lopen van het park.  

  

Het Veluwemeer was vroeger onderdeel van de Zuiderzee en het IJsselmeer. Het is deels vrij ondiep, zodat je hier regelmatig grote groepen watervogels ziet foerageren. Niet alleen op het water ziet u bijzondere vogels: de zeearend wordt hier vaak gespot! Met een boot kunt u een bezoek brengen aan de vele eilandjes in het meer of de vele haventjes op het oude of nieuwe land. U kunt bij ons vakantiehuis een boot huren zodat u tijdens uw verblijf ook de omgeving vanaf het water kan verkennen!

Veluwemeer
Veluwemeer
Uitzicht terras boven
Uitzicht terras boven
Strand
Strand